Μια φορά και έναν καιρό ήταν...η Ελένη

Ποιος είπε ότι το να παρουσιάζεις μια λαϊκή καθημερινή πρωινομεσημεριανή εκπομπή για 25 συναπτά έτη είναι μια εύκολη υπόθεση;
Χτες το μεσημέρι,ημέρα της γιορτής της, η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε επίσημα από την εκπομπή της την αποχώρησή της από την τηλεόραση μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας(όσα και αυτά της ιδιωτικής τηλεόρασης),δίνοντας τέλος στις φημολογίες για μεταγραφή της στον ΑΝΤ1.
Ξεκίνησε την πορεία της μαζί με την ιδιωτική τηλεόραση από το MEGA και την πρωινή εκπομπή Κοκτέιλ με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη,το τηλεπαιχνίδι Mega Banca με τον Γιώργο Πολυχρονίου ενώ πέρασε και από μερικές σειρές με γνωστότερη το Πάτερ Ημών με τον Κώστα Καρρά στον ANT1.Λίγο αργότερα ανέλαβε τα ηνία του Πρωινού Καφέ στον ANT1 από την Πόπη Χατζηδημητρίου,δημιουργώντας μια ανυπόστατη,σύμφωνα με τις δύο κυρίες κόντρα,που λύθηκε όταν η δεύτερη πήγε στην εκπομπή της Μενεγάκη.
Οι πόρτες της τηλεόρασης της ανοίγουν διάπλατα και η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.Γίνεται αμέσως αγαπητή στο κοινό που της προσφέρει απλόχερα μεγάλες τηλεθεάσεις και η ζωή της γίνεται καθημερινά,έως και σήμερα εξώφυλλο σε περιοδικά σκανδαλοθηρικά και μη ενώ μετά από δέκα χρόνια πηγαίνει στον ALPHA και μετά από πέντε αλλάζει ζώνη και πάει μεσημέρι.
Οι αλλαγές στην καριέρα της ήταν ελάχιστες αλλά δραστικές και σε λίγες εβδομάδες θα αποχαιρετήσει την τηλεόραση λόγω συγκυριών και προσωπικών αποφάσεων καθώς η αλλαγή ιδιοκτησίας στον ALPHA,η οποία δεν θα της παρείχε τον τόσο υψηλό μισθό του παρελθόντος,σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία της τηλεθέασης της εκπομπής της έφεραν την κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει θριαμβευτικά για να κάνει αυτά,που σύμφωνα με την ίδια,της έλλειψαν τόσα χρόνια.
Η ιστορία της Ελένης Μενεγάκη θα έπρεπε να διδάσκεται σε σεμινάρια επίτευξης στόχων και οι λόγοι είναι πολλοί και συγκεκριμένοι:
1.Κατάφερε χωρίς καμία εξειδίκευση στο αντικείμενο της τηλεόρασης να θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόσωπο της ψυχαγωγίας,αν όχι όλων των κατηγοριών.
2.Κατάφερε να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο πρόσωπο της τηλεόρασης αφού πρόσφατα δημοσιεύτηκε ο μισθός που έφτανε τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
3.Μέσα σε λίγα χρόνια πήρε θέση πρώτης γραμμής σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι χωρίς πολλά χρόνια εμπειρίας.
4.Ήταν πάντοτε καυτό θέμα για τα έντυπα,τις εκπομπές και τα site ό,τι και αν έκανε,όπου και αν βρισκόταν.
5.Έκανε πετυχημένα τον ίδιο τύπο εκπομπής επί 25 χρόνια,κάθε μέρα,χωρίς να φθαρεί γρήγορα.
6.Έγινε ένα πανίσχυρο brand name και έκανε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες με μεγάλα συμβόλαια.
7.Απ' αρχής της καριέρας της έγινε πρώτυπο και πολλές νέες παρουσιάστριες που ζήλευαν την καριέρα της και προσπαθούσαν να την αντιγράψουν,κάνοντας το ξανθό τάση στην τηλεόραση.
8.Είχε τον πλήρη έλεγχο σε σχέση με την εκπομπή της,ήταν το κέντρο της καταφέρνοντας να έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς.
9.Παρόλο που η εκπομπή της δεν υπέστη δραματικές αλλαγές μέσα στα χρόνια,κατάφερε να την καθιερώσει και να δει δεκάδες απομιμήσεις της στα άλλα κανάλια ενώ η ίδια δεν έκανε ποτέ κιτρινισμό.
10.Ξέρει να επικοινωνεί άριστα τον εαυτό της και να ελέγχει την εικόνα που βγάζει προς τα έξω.
Είτε κάποιος την αγαπά,είτε τη μισεί,είτε την θεωρεί υπερεκτιμημένη ή απλώς αδιάφορη αδιαμφισβήτητα είναι μια τηλεοπτική «ιδιοφυΐα» που ξέρει πολύ καλά τι κάνει και γιατί,πότε να κάνει χαζή ερώτηση ή να φερθεί σοβαρά και σίγουρο είναι πως η  ελαφριά τηλεόραση είναι το μεγάλο της ταλέντο και το κενό που αφήνει πίσω της θα γίνει μεγάλο θέμα στις κουτσομπολίστικες εκπομπές των επόμενων μηνών.
Εν τέλει,η Ελένη Μενεγάκη έχει αστρό, ταλέντο,κοφτερό μυαλό,πολλούς φανς και ένα ιστορικό τηλεοπτικό όνομα,πια,χωρίς εμφανή αντικαταστάτρια στον χώρο των μίντια που τώρα ένδοξα αποχαιρετά...
Για παρουσιάστρια ελαφριάς εκπομπή πάντως μια χαρά τα πήγε!

Και ζήσαμε εμείς καλά,και η Ελένη καλύτερα...



Σχόλια