«Καραντινιώτες και Καραντινιώτισσες...»

(μία ομιλία για αυτούς που υποφέρουν αλλά δεν το βάζουν κάτω)
Καραντινιώτες και Καραντινιώτισσες,
δε μαζευτήκαμε σήμερα όλοι μαζί διότι ως γνωστόν ένας ιός κινεζικής προέλευσης μας έχει αποσυντονίσει την ζωή(για να μην χρησιμοποιήσω κάποια χειρότερη έκφραση).
Τον τελευταίο ένα μήνα,παρά κάτι,έχουμε όλοι κλειστεί στα σπίτια μας και δε μπορούμε να ξεμυτίσουμε για άσκοπο λόγο και γενικότερα ζούμε ένα πρωτοφανές φακέλωμα από τον γνωστό πενταψήφιο αριθμό παρόμοιο με αυτό που με μεγάλη επιτυχία τόσα χρόνια κάνει η Ελληνίδα μάνα με την φράση«Που πας;»η οποία έχει αποκτήσει τον δικό της τηλεφωνικό αριθμό.
Και αφού δε μπορούμε να βγούμε έξω καθόμαστε μέσα στην στοργική και τρυφερή πραγματικότητα του γνώριμου σπιτιού μας.Στην αρχή όλοι μας χαρήκαμε.Λέγαμε ότι θα είχαμε τον ελεύθερο χρόνο που τόσο είχαμε ανάγκη.Θα αρχίζαμε γυμναστική,θα κάναμε διαλογισμό,θα βρίσκαμε χρόνο για τον εαυτό μας και θα φυσικά θα αρχίζαμε δίαιτα ενώ ταυτόχρονα θα τακτοποιούσαμε και τις ντουλάπες μας.
Όμως τίποτα από αυτά δε συνέβη.
Βρεθήκαμε όλοι σε έναν καναπέ να παρακολουθούμε τον νέο εθνικό μας ήρωα, Σωτήρη Τσιόδρα και τον νέο πόθο των γυναικών,Νίκο Χαρδαλιά με κομμένη την ανάσα, τουτέστιν δεν αναπνέουμε εδώ και μέρες.
Και αφού αποδεχτήκαμε ότι ούτε δίαιτα θα κάνουμε ούτε την χαμένη μας προσωπικότητα θα βρούμε αρχίσαμε να στήνουμε την καθημερινότητά μας μες το σπίτι με την ημερομηνία εξόδου μέχρι στιγμής να μην την ξέρουμε.
Οι μικρότεροι κάνουν μαθήματα μέσω τηλεόρασης ή ίντερνετ,οι μεγαλύτεροι δουλεύουν από το σπίτι ή έξω από αυτό ή δε δουλεύουν.
Η κατάσταση είναι δύσκολη.
ΑΛΛΑ οφείλουμε να αντέξουμε γιατί δεν έχουμε και άλλη επιλογή,η κρίση αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει και αν όντως επαληθευτούν οι προβλέψεις των ειδικών σύντομα θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση και θα εκτιμήσουμε ξανά όλα αυτά που στερηθήκαμε.
Συνέχισε να ονειρεύεστε,να κάνετε σχέδια,να εκτιμάτε αυτά που έχετε αγαπητοί καραντινιώτες γιατί αλλιώς δε τα βγάζουμε πέρα.
Ως γνωστόν η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και είναι δυνατότερη από τον Κορονοϊό...

Αγαπητοί καραντινιώτες και καραντινιώτισσες θα τα καταφέρουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή και όταν ο κορονοϊός θα  αποτελεί παρελθόν θα έχουμε τον χρόνο να αλλάξουμε τους εαυτούς μας να βγούμε έξω,να εκτιμήσουμε αυτά που είχαμε και θα έχουμε αλλά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή Keep calm and carry on...


Σχόλια