Τηλεοπτικός οδηγός για την Μεγάλη εβδομάδα!


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! | schooltime.gr
Αν κάτι είναι σίγουρο για το Πάσχα του 2020 είναι πως θα μείνει σε όλους μας αξέχαστο καθώς να είναι το πρώτο Πάσχα με κλειστές εκκλησίες,χωρίς επιτάφιο,χωρίς λαμπάδα για τα βαφτιστήρια,χωρίς τον σούβλισμα του οβελία και με τα γλέντια που το συνοδεύουν.
Όμως με την ελπίδα και το φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου ελπίζουμε στη λύτρωση που τόσο έχουμε ανάγκη.
Και αφού κανείς μας δε θα έχει πρόσβαση στους Ι.Ναούς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων μεγάλη μερίδα των πιστών πρόκειται να παρακολουθήσει ζωντανά από την τηλεόραση τις ακολουθίες.
Όπως κάθε χρόνο η ΕΡΤ2 και επικουρικά ΕΡΤ3 θα μεταδώσουν τις όλες Ιερές ακολουθίες καθ' όλη τη διάρκεια της Μ.εβδομάδας.Φέτος όμως της ιδιότυπης κατάστασης και άλλα κανάλια θα προβάλλουν τις ακολουθίες των Παθών μεταξύ αυτών ο ΑΝΤ1 που θα μεταδώσει το μεγαλύτερο μέρος των ακολουθιών μέχρι και το Μ.Σάββατο ενώ το OPEN έχει ανακοινώσει,μέχρι στιγμής πως θα προβάλει μεγάλο μέρος των ακολουθιών επίσης.
Πέρα όμως από τις εκκλησιαστικές μεταδόσεις σημαντικό ρόλο στο να νιώσουμε τις μέρες του Πάσχα παίζουν και οι ταινίες και οι σειρές που προβάλλονται υπενθυμίζοντας μας το μήνυμα της Ανάστασης.
Πάμε να δούμε τα highlights του προγράμματος της Μ.εβδομάδας με τις καλύτερες προτάσεις!

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ-ΑΝΤ1
Ετσι είναι σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»... (Photo)
Το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι που έχει συνδεθεί απόλυτα με το πως γιορτάζουν οι Έλληνες το Πάσχα μπροστά στους δέκτες τους.Πρόκειται για την θρυλική μίνι σειρά που συντροφεύει τις πασχαλινές μας αναμνήσεις και θεωρείται μια από τις αρτιότερες μεταφορές του Θείου δράματος στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο διαχρονικά.
Από την Μ.Τετάρτη στον ANT1

Η Βίβλος-ΑΝΤ1 
In the beginning was the word for new smash-hit TV series The ...
Όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια ο ΑΝΤ1 επιμένει στην back to back μετάδοση,αμέσως μετά από τον Ιησού από την Ναζαρέτ,της Βίβλου.Πρόκειται για μια μίνι σειρά του 2013 που εξιστορεί γλαφυρά όλα τα γεγονότα που καταγράφει η Βίβλος απόλυτα εναρμονισμένα με τις γραφές τονίζοντας την απόλυτη σύνδεση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Τα Πάθη-ΕΡΤ1

Από την Μ.Παρασκευή παρακολουθήστε στην ΕΡΤ1 την υπερπαραγωγή του BBC με τίτλο "Τα Πάθη" στις  20:45. Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία του Ιησού από τρεις σκοπιές  αυτές των θρησκευτικών Αρχών, των Ρωμαίων και του ίδιου του Ιησού ενώ η ιστόρια παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο δίνοντας στον θεατή την εικόνα σαν να βρισκόταν ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα εκείνη την περίοδο.


THE GREATEST STORY EVER TOLD-ΕΡΤ2

Την Μ.Παρασκευή η ΕΡΤ2 φέρνει στις οθόνες μας μια πανάκριβη παραγωγή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων υποψήφια για 5 όσκαρ κυκλοφορίας του 1965 σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς.Αν ο Ιησούς από την Ναζαρέτ αποτελεί την κορυφαία τηλεοπτική μεταφορά θρησκευτικού περιοχομένου τη θέση του στον κινηματογράφο καταλαμβάνει η Ωραιότερη ιστορία του Κόσμου η οποία πλέον θεωρείται κλασσική.
Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-OPEN
To OPEN μεταδίδει την Μ.Παρασκευή την ταινία του  Κρίστοφερ Σπένσερ παραγωγής 2014 Ο Υιός του Θεού στις 21.30 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.



Πέρα όμως από την πληθώρα ταινιών και σειρών θρησκευτικού περιεχομένου ξεχωριστή θέση έχουν οι επικές παραγωγές του εξωτερικού που περιστρέφονται πολλές φορές γύρω και από θρησκευτικά ζητήματα.
Μερικές από αυτές:



Ben Hur-OPEN
Η ταινία αυτή είναι το remake της πασίγνωστης ταινίας που κυκλοφόρησε το 1959 και απέσπασε 11 όσκαρ ρεκόρ που μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει άλλη ταινία μέσα μόνο σε μια βραδιά των ΟΣΚΑΡ.

Το remake της τεραστίου μήκους(212) λεπτών γυρίστηκε το 2016 με πρωταγωνιστή τον Jack Huston να αναλαμβάνει τον ρόλο του Ιούδα Μπεν Χουρ.Στην ταινία συμμετέχει στον ρόλο του σκλάβου-κωπυλάτη ο δικός μας Γιώργος Καραμίχος.Μ.Παραρασκευή στις 21.00

Οι Άθλιοι-MEGA
%PHOTOCAPTION%
Την Μ.Δευτέρα έρχεται στο MEGA η υπερπαραγωγή του BBC που γυρίστηκε πριν δύο χρόνια και δεν είναι άλλη από την μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Β.Ουγκώ στην μικρή οθόνη που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.Στο καστ ανήκει και η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός,Ολίβια Κόλμαν που αποτελεί το πρώτο όσκαρ που πήρε ποτέ ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Έξοδος:Θεοί και Βασιλιάδες-STAR
Είστε έτοιμοι για την μεγάλη Εξοδο; Δείτε το trailer του «Exodus ...

Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή.
Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν.
Τώρα, καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα…
Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, σκηνοθέτης του «Μονομάχου», Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφει με μια επική κινηματογραφική περιπέτεια γεμάτη, τελευταίας τεχνολογίας, οπτικά εφέ και αμίμητες τρισδιάστατες αναπαραστάσεις.
(πηγή:star.gr)

O Παράδεισος είναι Αληθινός-ΣΚΑΪ
MOVIETIME
Ο μικρός γιος της οικογένειας ενός ιερέα βρίσκεται κοντά στον θάνατο και όταν επανέρχεται αρχίζει να αφηγείται στην οικόγενειά του μια μεταφυσική του εμπειρία αφού τους λέει πως επισκέφτηκε τον Παράδεισο και αναφέρεται σε γεγονότα για τα οποία κανείς δε του έχει μιλήσει αφού αφορούν το παρελθόν της οικογένειας πριν την γέννησή του.Πόσο θα δοκιμαστεί η πίστη των γονιών και σε τι θα τους οδηγήσει η απίστευτη εμπειρία του γιου τους;Θα καταφέρουν να διαχειριστούν την απίστευτη φυσικότητα με την οποία ο γιος τους περιγράφει την ιστορία του χωρίς να μοιάζει με παιδικό αστείο;
Τελικά ο Παράδεισος είναι Αληθινός;Μ.Τρίτη στις 00.15.

Μεγάλο Σάββατο
Η Κορύφωση της Μεγάλης εβδομάδας το Μ.Σάββατο αποτελεί ξεχωριστή τηλεοπτική υπόθεση...


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ...

15.30
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ-STAR

Η πασίγνωστη ελληνική κωμωδία στο STAR.Τι μπορεί να κάνει ένας πολιτικός για να αποκτήσει μια θέση με αξιώματα.Σίγουρα πολλά.Μέσα σε αυτά και ο γάμος.Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έρχεται σε γάμο κοινωνία με την Τζένη Καρέζη ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του πατέρα της στις εκλογές.Ο Μπάρκουλης εκλέγεται με τα τσαρούχια και με τις ευλογίες της Παναγιάς από όλα τα σημεία του ορίζοντα ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται ένα ειδύλλιο ανάμεσα στον βουλευτή και την ''για τα μάτια και τις ψήφους του κόσμου'' γυναίκα του κάτω από τη μύτη της πραγματικής του γυναίκας και της πεθεράς του.Μια δροσερή ελληνική κωμωδία με μια πλειάδα αστέρων τις εποχής με φόντο ένα πανέμορφο νησί ότι καλύτερο για ένα ευχάριστο μεσημέρι,λίγο πριν την Ανάσταση.

21.00
Η Κερκυραία πεθερά-MEGA
Ελληνικές και Ξένες σειρές που γυρίστηκαν στην Κέρκυρα!! - Seires ...
Ελάτε να γιορτάσουμε το Πάσχα με την Κερκυραία πεθερά(Μαρία Καβογιάννη).Δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο και η Αγγιολίνα ξέρει να μας ξεναγήσει καλύτερα από τον καθένα.Ταυτόχρονα όμως ξελασπώνει και τους γιους της από τον τοκογλύφο που τους απειλεί μιας και οι αχαϊρευτες οι νύφες της δεν κατάφεραν να κρατήσουν το εστιατόριο της οικογένειας στη Αθήνα.Μέσα από τα κόλπα,τις δολοπλοκίες, την καπατσοσύνη και το χιούμορ της η θανάσιμη πεθερά από την Κέρκυρα σώζει τα παιδιά της από την χρεοκοπία και μας πάει ταξίδι στο υπέροχο νησί της.Είστε μέσα;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

00.15
30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ live στο Κατράκειο-ALPHA
30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ – Kaiti Garbi
30 χρόνια Καίτη Γαρμπή: Η εντυπωσιακή sold out συναυλία! (φωτο ...
Η τραγουδίστρια των μεγάλων επιτυχιών γιόρτασε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κατάμεστο Κατράκειο θέατρο τα 30 δισκογραφικά της χρόνια με ένα μεγάλο πάρτυ.Η συναυλία είχε τίτλο ''Αυτό το πάρτυ που θέλω'' και ήταν ακριβώς αυτό που άξιζε στην ερμηνεύτρια αφού ήταν γεμάτο επιτυχίες και διάσημους προσκεκλημένους.Μεταξύ αυτών ο σύζυγος της Διονύσης Σχοινάς,ο Κώστας Τουρνάς,ο Γιώργος Παπαδόπουλος,η Ελένη Φουρέιρα,ο Αντώνης Ρέμος και ο Γιώργος Σαμπάνης.
Η υπέροχη αυτή συναυλία θα μεταδοθεί ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα και είναι το απόλυτο αντίδοτο στην μελαγχολία.Ένα σόου αφιερωμένο στην Καιτούλα της καρδιάς μας που θα βγάλει από την μιζέρια των ημερών και θα μας δώσει την ευκαιρία να γιορτάσουμε.

Γιατί είναι η Καίτη που αγαπάμε!


PLUS


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 21.00
LION-STAR
Saroo Brierley, the inspiration for the film Lion: 'My mother saw ...
Ο 5χρονος Σαρού ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Με τον μεγαλύτερο αδελφό του περιπλανιούνται καθημερινά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το φαγητό της κάθε μέρας.

Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις, τα δύο αδέλφια θα χαθούν και ο μικρός Σαρού θα βρεθεί σε ένα τρένο, 1600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του με προορισμό την Καλκούτα. Μετά από μεγάλες περιπέτειες και ταλαιπωρίες ο Σαρού θα καταλήξει στο ορφανοτροφείο και εκεί θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αυστραλών.

Είκοσι χρόνια μετά ο Σαρού ζει σε μια αγαπημένη οικογένεια στην Αυστραλία. Η ζωή του κυλάει όμορφα με την αγαπημένη του και μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα να τον περιμένει.

Όμως ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, ο Σαρού έχει ένα κενό και αισθάνεται πως για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του θα πρέπει να βρει τον τόπο καταγωγής του και την βιολογική του οικογένεια.

Χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, πέρα από κάποιες μνήμες αλλά και χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν το στόχο του, ο Σαρού βρίσκει τη βοήθεια, που χρειάζεται στην τεχνολογία, στο Google Earth...


Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Β΄Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής
(πηγή:star.gr)

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία πάνω απ' όλα!
Ευχές για καλό Πάσχα (ανανεωμένο) - InKefalonia


Σχόλια